Boogschieten

Zie omschrijving
Dinsdag, 19.00 – 20.00 Beginners
Dinsdag, 20.00 – 21.00 Gevorderden
Woensdag, 20.30 – 23.30 Clubavond
Donderdag, 19.00 – 20.00 Gevorderden
Donderdag, 20.00 – 21.00 Gevorderden
Zondag, 11.00 – 13.00 Gevorderden
Jeugdland 6 Ulvenhout

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Hoewel vroeger de pijl en boog werd gebruikt als jacht- en oorlogswapen, is boogschieten tegenwoordig vooral een concentratiesport. Bij iedere te schieten pijl moet je het maximale halen uit je concentratie, schiethouding, ademhaling en techniek.

BRESS-leden kunnen boogschieten bij HBSV Alliance d’Amitié (letterlijk vertaald: “Verbond van vriendschap”). De vereniging is opgericht in juni 1851 door een baron en is tegenwoordig gevestigd op het sportpark Jeugdland te Ulvenhout. De vereniging bezit een binnenbaan met 16 doelen met de vaste afstanden van 18 en 25 meter. Daarnaast kan er van april tot september outdoor worden geschoten op het buitenveld met afstanden tot 90 meter.

Wil je eerst een keer onder vakkundige begeleiding kennismaken met het boogschieten bij HBSV Alliance d’Amitié? Maak dan een afspraak met Ad via 06-466 323 59. Wie weet ben jij wel de Bredase Robin Hood of Katniss Everdeen!

BRESS-leden voordeel

BRESS-leden ontvangen korting op hun lidmaatschap bij HBSV Alliance d’Amitié*. Naast de reguliere ledencontributie, ontvangen BRESS-leden 50% korting op de maandelijkse verenigingscontributie. Klik hier voor meer informatie betreffende de lidmaatschappen.

Ben je een beginner?
Voor beginners is een beginnerscursus van 12 weken verplicht. Tijdens de cursus worden de juiste (veilige) basishandelingen voor het boogschieten aangeleerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste trainingsmethoden en -technieken. Na het volgen van deze cursus ben je voldoende getraind om zelfstandig aan handboogwedstrijden deel te kunnen nemen (gaaf!).

Kosten beginnerscursus: € 50,- (incl. huur verenigingsmateriaal)
Klik hier om je aan te melden voor de eerstvolgende cursus.

Kosten huur verenigingsmateriaal: Gratis gedurende de eerste 2 jaar (hierna € 10,- per maand).

Stuur een e-mail naar info@alliancedamitie.nl om je aan te melden.

* Korting enkel op vertoon van je BRESS Sportkaart voorzien van foto en vervaldatum.