ROLLER DERBY

Gratis (eerste 15 weken)
Check de Facebook pagina voor start van volgende programma
Ganzerik 1 Breda

Roller Derby is een teamsport voor vrouwen op rolschaatsen en is ontstaan in Austin, Texas. Bij roller derby gaat het om snelheid, doorzettingsvermogen en tactiek. Het is een contactsport gespeeld door twee teams van 5 leden die allen dezelfde richting uit skaten op een vlak parcours. Een wedstrijd bestaat uit verschillende korte matches (“jams”) waarin een speler van beide teams (de “jammer”) probeert te scoren door spelers van het andere team voorbij te gaan. Beide teams doen hun best om hun eigen jammer zoveel mogelijk te helpen en tegelijkertijd de jammer van het andere team te hinderen – op deze manier speelt iedereen de gehele tijd zowel aanvallend als verdedigend.

Houd je van actie, snelheid en ben je op zoek naar een unieke teamsport? Ga dan roller derby spelen bij de Suck City Rock’n Roller Dolls. Twee keer per jaar start er een Fresh Meat programma; gedurende 15 weken leer je dan alles over roller derby m.b.t. technieken, de regels en hoe je het fysiek op rolschaatsen doet. Je hebt geen rolschaatservaring nodig om mee te doen en ze hebben materialen te leen voor beginners.

BRESS ledenvoordeel

BRESS-leden mogen gratis deelnemen aan het Fresh Meat programma* (normaal zijn alleen de eerste 4 weken gratis). Na het Fresh Meat programma betaal je de reguliere contributie van € 22,50 per maand. Stuur een e-mail naar freshmeat@rollerderbybreda.com om je aan te melden.

Open training 1 + start Fresh Meat Period: September/oktober
Open training 2 + start Fresh Meat Period 2: Februari/maart

BRESS-leden kunnen ook vertoon van hun BRESS sportkaart gratis een thuiswedstrijd van Suck City Rock’n Roller Dolls komen kijken. Bekijk het wedstrijdprogramma op hun Facebookpagina.

* Neem je BRESS sportkaart (voorzien van foto en vervaldatum) mee naar de eerste training