LACROSSE

50% korting per kwartaal

Zie omschrijving

Sportpark ‘t kadijkje, Bastenakenstraat 41, 4826 LJ Breda

Ben jij al bekend met Lacrosse? Dit is naast ijshockey dé sport in Canada. Deze sport kan zowel in de contact- als in de contact-arme variant worden gespeeld. De contact-variant van lacrosse wordt gezien als een mengeling van basketbal, American football en ijshockey (inclusief fysiek contact) terwijl de contact-arme variant van lacrosse vergeleken wordt met hockey waarbij de bal door de lucht verplaatst wordt.

Alle spelers hebben een stick, de ‘crosse’, met aan het uiteinde een netje waarmee de bal wordt overgegooid, gevangen en van de grond geschept. Ook wordt de stick in de verdediging gebruikt om de bal tegen te houden of om de tegenpartij te ‘checken’. Checken gebeurt door met de stick te slaan op de bovenkant van de stick van de tegenstander met de bal. Deze bal is van hard rubber en heeft het formaat van een tennisbal. Het doel van het spel is de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te krijgen. Ieder doelpunt levert één punt op.

 

Breda Bigfoots Lacrosse is de sportclub waar BRESS-leden moeten zijn wanneer zij lacrosse willen spelen.

BRESS-leden voordeel

Lacrosse spelen bij Bigfoots Lacrosse wordt aangeboden aan BRESS leden* voor slechts €120,- per jaar (inclusief deelname aan regionale Grassroots Lacrosse meet-ups). Materialen kunnen vanaf september 2022 gehuurd worden voor een schappelijke prijs van € 50,- voor de beschermende kleding (+€ 50,- borg). Sticks worden verkocht voor slechts € 55,-. BRESS leden ontvangen een gratis gebitsbeschermer**

Daarnaast krijgen BRESS-leden een gratis bitje**.

Schrijf je in via het inschrijfformulier op de website www.bigfootslacrosse.nl en geef aan dat je een student bent om het voordeel te krijgen.

* Neem je BRESS sportkaart voorzien van foto en vervaldatum mee naar de eerste training.
** Als BRESS-lid krijg je een gratis bitje wanneer je op locatie, middels het tonen van een geldige BRESS Sportkaart (voorzien van foto en vervaldatum), dat je lid bent van de BRESS.