SQUASH

Meer informatie kan opgevraagd worden bij de receptie
BRESS Sportcentrum, Squashbanen 1 t/m 6

Squash is conditioneel een intensieve sport en het heeft enige relatie met tennis; het is een racketspel dat door twee personen wordt gespeeld. In tegenstelling tot tennis staan squash spelers niet tegenover elkaar maar naast elkaar en kunnen zij gebruik maken van de muren. Er is dan ook geen net gespannen en de (zachte) bal wordt steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld.

Tarieven en reserveren

Bij BRESS beschikken we over 6 squashbanen die te huur zijn voor zowel leden als niet-leden. Bekijk hier onze Squashtarieven

Een squashbaan huren kan online via bress.baanreserveren.nl (registeren voor het reserveringssysteem is gratis). Lees vooraf goed de reserveringsvoorwaarden door.

!Belangrijk: Zwarte zolen of zolen met zwarte vlakken zijn op onze squashbanen verboden. Squashen mag alleen op indoor sportschoenen.

Maak kennis met onze squash trainers! 

Maak kennis met onze trainers. Zij staan klaar om je alle kneepjes van het vak te leren! Note: in de avond uren worden er geen trainingen gegeven.

Tessa Ter Sluis

“Als professioneel squash speelster geef ik al bijna 10 jaar met veel plezier squash les bij BRESS. Ik werk met squashers aan specifieke vragen die ze hebben of leer beginnende squashers de basics van het spel. Ook de meer competitieve spelers die meespelen aan toernooien, competities of de BRESS squash ladder help ik met trainings oefeningen die gericht zijn op technische, tactische of fysieke aspecten van het spel. Wil jij beginnen met squash of wil je aan iets specifieks werken? Kom in contact en we kijken samen verder!”

 

Contact: Tessatersluis@hotmail.com

Marjolein van Oostrum

Met bijna 20 jaar ervaring deel ik nog steeds elke dag mijn passie voor squash aan jong, oud, beginners en ervaren squashers. Bij beginnende squashers komen onder andere de basisregels en technieken ter sprake zodat jij snel een leuke wedstrijd kan spelen tegen een vriend/vriendin of bij de BRESS ladder competitie. Ben je meer ervaren dan gaan we het over de tactische kant van het spel hebben doormiddel van verschillende oefeningen waarmee we een wedstrijdsituatie nabootsen. Kortom, voor elk niveau en elke ambitie zijn er squashlessen bij BRESS.

 

Contact: Marjoleinvanoostrum@hotmail.nl

Bart Bielars

“Techniek, tactiek, fysiek en mentaal komen allemaal bij deze fantastische sport om de hoek kijken. De afgelopen 15 jaar heb ik veel gespeeld en getraind zodat ik uiteindelijk toernooien en competitie kon gaan spelen. Met de competitie kom ik in vele steden door heel het land waar ook jij heen zou kunnen gaan wanneer je competitie gaat spelen. Al 5 jaar geef ik met plezier les aan kinderen, studenten en aan volwassenen. Ik ben vaak te vinden bij BRESS dus mocht je mij een keer zien en je hebt een vraag over squash of zou graag een training willen volgen, spreek mij gerust aan en ik help je graag! Tot op de squashbaan!”

 

Contact: Bart.bielars@gmail.com

Squash toernooien

Gedurende het jaar vinden er meerdere avond- en dagtoernooien plaats waaraan iedereen kan deelnemen op zijn of haar gewenste niveau (beginners, half-gevorderd en gevorderd). Houd onze activiteitenpagina in de gaten voor het eerstvolgende toernooi.

Let op: Vanaf nu moeten de winnaars van beginners en de half gevorderden 1 jaar na het winnen een niveau hoger spelen. De winnaar wordt hierover na het toernooi per e-mail geïnformeerd door de frontoffice.

Clubavond

Onze clubavond vindt elke vrijdagavond plaats (m.u.v. feestdagen, events en andere toernooien) vanaf 19:00 op baan 2 t/m 5 en is bedoeld voor elke squasher die nieuwe spelers wil leren kennen of gewoon een balletje wil slaan. Squashers van elk niveau zijn welkom en onderling wordt gerouleerd van tegenspeler waardoor je met veel verschillende spelers in aanraking komt en dus ook met veel verschillende speelstijlen. Gezelligheid en squash komen op deze avond samen.

Reserveren is niet nodig, graag wel melden bij de bar bij aankomst. Kosten: € 7,50,-

Dit zijn de data waarop er geen club avond plaats vind:

 • 18 november 2022
 • 2 december 2022
 • 6 januari 2023
 • 3 maart 2023
 • 14 april 2023 ivm het internationale squash toernooi BRESS Breda Open 2023
 • 26 mei 2023 ivm BRESS Per4mance (meer informatie op onze activiteitenpagina)
 • 7 juli 2023

18 november, 6 januari, 3 maart en 7 juli vinden er squash toernooien plaats waar je voor kan inschrijven via onze activiteitenpagina.

Squash ladder competitie

Gek op squashen en lijkt het je leuk om elke 2 weken een wedstrijd te spelen met iemand van jouw niveau? Doe dan mee aan onze BRESS squash ladder competitie! Het werkt heel simpel:

 • Elke 2 weken wordt er een leuke wedstrijd voor je geregeld
 • Je kiest zelf op welke dagen je graag speelt
 • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau
 • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat

Speel je ook mee? Deelname is gratis. Bezoek de website van sportconnexions voor meer informatie, het volledige reglement en om je aan te melden.

Competitie

Vind je het niet alleen leuk om squash te spelen maar ook om er naar te kijken? BRESS heeft drie heren teams die mee doen aan de SBN Competitie van Squash bond Nederland. De wedstrijden van BRESS Heren 1, 2 en 3 vinden op vrijdagavond plaats en publiek is van harte welkom! Goed om te weten is dat bij deze competitie ook vrouwen van harte welkom zijn om mee te spelen. Zo heeft BRESS Heren 3 ook een dame in het team zitten.

Het wedstrijdschema van BRESS Heren 1, BRESS Heren 2 en BRESS Heren 3 is te vinden op de website van Squash Bond Nederland.

 • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat

Speel je ook mee? Deelname is gratis. Bezoek de website van sportconnexions voor meer informatie, het volledige reglement en om je aan te melden.


Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de clubavond en squash (afwijkende dagen/clubavonden, toernooien)?

Vul dan hier ons inschrijfformulier in.