Skip to main content

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ja, dat is mogelijk! Je kunt voor €1 online een dagkaart kopen ‘try.play.stay’ waarmee je alle sporten in ons sportcenter kunt uitproberen (ter attentie: een dagpas is éénmalig en squash is uitgezonderd). Meld je hier aan voor een dagpas. Let op, je hebt 2 weken de tijd om je dagpas te activeren en een les uit te kiezen.
Baanreserveren is ons online reserveringssysteem voor squash. Hiermee kun jij gemakkelijk squashbanen reserveren. Op het moment dat wij jouw lidmaatschap hebben geactiveerd heb je als het goed is een e-mail van Baanreserveren ontvangen met daarin een activeringslink. Dit kan 1 werkdag duren. E-mail gemist? Laat het ons dan weten en wij versturen hem opnieuw.
Let op: je kan alleen online een baan voor het squashen reserveren, niet via de mail of telefoon.
Virtuagym is een online sportplatform waaraan onze BRESS app zit verbonden. Download onze BRESS app en log in met je Virtuagym gegevens. Via de app is het verplicht om je plek te reserveren voor alle sporten in ons sportcentrum (zo ook de fitness). Daarnaast kun jij je sportvoortgang vastleggen, meedoen aan challenges en workouts doen. Wanneer je jouw BRESS lidmaatschap online hebt gekocht, dan wordt jouw Virtuagym account direct geactiveerd. Heb jij je bij onze receptie aangemeld, dan ontvang je een e-mail van Virtuagym met daarin een activeringslink. E-mail gemist? Laat het ons dan weten en wij versturen hem opnieuw.
Ja, in het BRESS Sportcenter bevinden de kluisjes zich op de gang bij de ingang van de sporthal. Deze  kluisjes kun je op slot doen met een hangslotje. Wanneer je geen hangslotje hebt dan kun je deze kopen/lenen bij onze bar/receptie.
Wanneer je jouw BRESS sportkaart kwijt bent, meld dit dan zo snel mogelijk per e-mail of bezoek onze bar/receptie. Wij blokkeren dan je sportkaart zodat niemand anders er gebruik van kan maken. Vervolgens kun je een nieuwe sportkaart bij onze receptie aanvragen. De kosten hiervan bedragen €15,-.
Is jouw sportkaart gestolen en kun je dit aantonen d.m.v. een aangifte bewijs? Dan krijg je je nieuwe sportkaart gratis van ons. Bestolen worden is al vervelend genoeg.
Heb je feedback of een klacht, dan mag uiteraard direct op één van onze medewerkers afstappen. Zij staan altijd voor je klaar en doen hun uiterste best om je, indien mogelijk, ter plaatsen te helpen. Het is ook mogelijk om je feedback of klacht te mailen naar info@bress.nl. Wij streven ernaar om jouw e-mail binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Lidmaatschap

Wij streven ernaar om jouw BRESS sportkaart altijd binnen 1 werkdag verwerkt te hebben. Meld jij je dus op een vrijdag of in het weekend aan, dan kun je jouw sportkaart pas maandag ophalen. In de tussentijd ben je natuurlijk van harte welkom om te komen sporten, reserveer je plek via onze BRESS app en check in met de QR code of meld je eerst bij onze bar/receptie zodat zij je kunnen inchecken.
Nee, het is niet mogelijk om in termijnen te betalen. Het totaalbedrag dient in één keer te worden voldaan bij aankoop, ongeacht welk lidmaatschap je afsluit.
Ja, dat kan! Je kunt je lidmaatschap pauzeren wanneer je op stage gaat, op uitwisselingsproject gaat of vanwege medische redenen. Stuur een email naar info@bress.nl met daarin vermeld: de periode van jouw afwezigheid en je stagecontract of doktersbewijs. Zodra je terug bent, activeren wij hem weer en kun je gelijk van alle voordelen genieten.
In onze fitnesszaal geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Als je een groepsles, teamsport of vrij trainingsuur wilt boeken, dan is dit ook mogelijk voor leeftijden onder de 16.
Zodra jouw lidmaatschap is afgelopen bij BRESS wordt je account op inactief gezet, je hoeft hier zelf verder niets voor te doen. Onze abonnementen worden nooit stilzwijgend verlengt.
In onze algemene voorwaarden lees je o.a. waarvoor wij jouw persoonsgegevens gebruiken, hoe en waar wij deze informatie bewaren, voor hoe lang wij deze informatie bewaren en wat jouw rechten zijn omtrent deze persoonsgegevens.
Bijna al onze leden zijn HBO/UNI student of medewerker van Avans Hogeschool of Breda University of Applied Sciences maar in principe is iedere student welkom bij BRESS. Let wel op, we hanteren diverse prijzen dus kijk goed onder welke categorie ‘Student’ je hoort. Studeer je niet meer maar wil je wel graag lid worden? Dan kun je kiezen voor Alumni of Anders op deze pagina.

Sporten

Bij BRESS zijn er maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag fitnessinstructeurs aanwezig (m.u.v. schoolvakanties en feestdagen) die je graag advies geven. Wil je graag introductie uitleg, meting of fitness-schema op maat (gratis)? Dan kan je een afspraak maken op onze website of door in de app te drukken op ‘apppointments’.
Voor advies op maat m.b.t. voeding en supplementen verwijzen wij je graag door naar Health Advies Breda. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen (Tolbrugstraat 15A, Breda).
Reserveren is verplicht om zo teleurstelling te voorkomen. Voor al onze sporten geldt; vol = vol en de leden die hebben gereserveerd krijgen voorrang. Let op: Een 15 minuten voor je daadwerkelijke starttijd van het gereserveerde blok kun je al in checken bij de front office. Zorg er wel voor dat je op tijd bent!
Reserveren kan gemakkelijk en snel via https://bress.virtuagym.com/classes of via de app (let op: hiervoor heb je wel een account nodig!). Als het goed is heb je, binnen 1 uur nadat je je hebt aangemeld bij ons, een e-mail van Virtuagym ontvangen met daarin een link waarmee je je account kon activeren. Wanneer je deze e-mail niet hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. Wij sturen jou dan opnieuw de activeringse-mail.
Zonder lidmaatschap van BRESS krijg je géén korting op onze squashtarieven. Wel ben je natuurlijk van harte welkom om te komen squashen, je valt dan binnen het ‘niet-BRESS leden’ tarief. Lees alles wat jij moet weten over squashen bij BRESS op onze pagina over squash.
Ja, inchecken is verplicht wanneer je komt sporten in ons sportcenter. Inchecken voor de fitness, een groepsles of zaalsport is mogelijk bij de incheckbalie die zich bij onze receptie bevindt de QR code in de app. Wanneer je komt squashen dan mag je je melden bij een bar- of receptie medewerker.
Ben je je sportkaart vergeten of ben je even vergeten hoe je moet inchecken? Meld je dan bij onze bar/receptie, zij helpen je graag verder
Wanneer je op onze sportpagina klikt, krijg je een volledig overzicht van het aanbod van onze sportpartners. Vervolgens kun je de sport waar je interesse in hebt aanklikken; op de volgende pagina vind je alle informatie over de geselecteerde sport.
Om bij BRESS te komen sporten, heb je hoe dan ook schone indoor schoenen nodig. Voor de squashbanen vragen we bovendien om GEEN zwarte zolen aan te hebben. Als we zien dat je tijdens het sporten in BRESS buitenschoenen draagt of zwarte zolen op de squashbaan, wordt je de toegang geweigerd.

Activiteiten

Absoluut! We staan bij BRESS altijd open voor leuke en creatieve initiatieven vanuit onze leden. Heb jij een tof idee en zou je deze graag terugzien bij BRESS? Laat het ons dan weten via info@bress.nl.
Introducees zijn welkom tijdens onze activiteiten en toernooien. Wanneer een activiteit voor alleen leden is, dan staat dit duidelijk in de informatie vermeld. Bekijk onze activiteitenpagina voor een overzicht van onze aankomende events en volg onze Instagrampagina en Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Overige vragen

Al sinds september 1992, de maand waarin de eerste vaste sportcoördinator in dienst werd genomen en er een klein sportprogramma werd aanboden, wordt BRESS al gesteund door Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences v/h Nationale hogeschool voor toerisme en Verkeer (bron: jaarverslag BRESS 1994 – 1995). Deze jarenlange partnerschap uit zich met name door een hechte samenwerking tijdens de introductieperiodes, (sport)activiteiten, aanwezigheid op open dagen en betrokkenheid op vele andere fronten ten behoeve van de Bredase student.
Ben jij benieuwd naar hoe wij met jouw privacy omgaan? Lees deze dan in onze algemene voorwaarden.
We zijn meestal op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s en stagiaires. Bekijk onze openstaande vacatures en stageplekken en wie weet verwelkomen wij jou binnenkort al in ons team!