CAPOEIRA

20% korting op een maandabonnement 

Donderdag 20:00 – 22:00
Bezoek de website

Dorpshuis ‘t Web
Zuringveld 1, Teteringen

Capoeira wordt beoefend op blote voeten

Onze groep heet Batuque Capoeira Holland, in 1995 opgericht door mestre Vladimir Frama (uit Ceara, Brazilië). In vijfentwintig jaar is Batuque Capoeira uitgegroeid tot een dynamische en professionele groep met een passie voor Capoeira en Braziliaanse cultuur.

Capoeira heeft haar eigen logica en unieke lichaamstaal. Twee spelers dagen elkaar uit in een cirkel van medespelers die muziek maken: de roda. Een soepele aanval, meestal een draaitrap, wordt ontweken door weg te duiken of mee te draaien. Door slim en creatief te spelen kan de tegenstander uiteindelijk worden klemgezet, onderuit geveegd of met controle geraakt. Acrobatiek maakt het spel nog mooier en spectaculairder.

De muziek geeft energie en richting aan de twee spelers die elkaar midden in de cirkel uitdagen. Belangrijkste instrumenten zijn de berimbau, een Afrikaans booginstrument met één snaar en een kalebas als klankkast; de atabaque, een grote drum; de pandeiro, een tamboerijn, en de agogo, een dubbele bel. De liedjes die in de cirkel worden gezongen gaan vaak over het spel, levenswijsheden, oude meesters, de slaventijd, en Brazilië. Veel liedjes heben een poetische of filosofische inslag en een dubbele bodem.

Capoeira geeft ons bewegingsvrijheid, fysieke uitdaging, muziek, veel energie en een levensfilosofie. Het doel van de cirkel is om met de hele groep een positieve energieke sfeer op te roepen waar alle spelers zich van hun beste kant kunnen laten zien. Flexibiliteit is de grote kracht van Capoeira.

BRESS-leden voordeel

Als BRESS-lid kun je een maandabonnement afsluiten met 20% korting, dit komt neer op een bedrag van €28 per maand. Je zit dus niet direct vast aan een jaarabonnement. De eerste les is een proefles en is gratis. Vervolgens zijn de abonnementen maandelijks op te zeggen.

 * Om de korting te krijgen dien je te mailen naar info@capoeira-events.nl of te bellen naar 06-44596721. Vertel dat je een BRESS-lid bent. Korting alleen op vertoon van de BRESS sportkaart voorzien van foto en vervaldatum of je profiel in de BRESS app bij de eerste les.